نوشته شده توسط : azi

هایپرتنشن، فشار خون بالا یا پرفشاری خون همگی به وضعیتی اشاره دارند که فشار خون جاری در رگ‌ها از حد نرمال بیشتر می‌شود. این وضعیت می‌تواند موقتی باشد (مثلاً هنگام عصبانیت به طور طبیعی فشار بالا می‌رود.) یا در اثر یک بیماری زمینه‌ای یا سبک زندگی ناسالم اتفاق بیفتد. 

این بیماری اغلب علامت‌دار نیست و فرد وقتی متوجه فشار بالای خون می‌شود که عوارض آن خود را در بدن او نشان داده‌اند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با فشار بالا، راهکارهای پیشگیری و درمان آن آشنا کنیم. در این مقاله می‌خوانید:

 

فشار خون بالا چیست؟

وقتی از فشار خون صحبت می کنیم منظور فشاری است که خون به دیوارهٔ سرخرگ‌ها وارد می‌کند. وقتی میزان این فشار از حد مجاز آن بیشتر می‌شود، فشار بالا یا پرفشاری خون رخ داده است.

فشار خون چگونه اندازه‌گیری می‌شود؟

فشار خون با دو عدد نشان داد می‌شود:

۱. فشار خون سیستولیک: این عدد فشار رگ‌های خون را در حالتی که قلب منقبض شده نشان می‌دهد.

۲. فشار خون دیاستولیک: این عدد فشار رگ‌های خون را در حالت استراحت قلب (بین دو ضربان) نشان می‌دهد.

فشار خون بالا چند است؟

اگر طی دو روز متوالی فشار خون سیستولیک بیشتر از ۱۴۰ میلی‌متر جیوه و فشار خون دیاستولیک بیشتر از ۹۰ میلی‌متر جیوه باشد فشار خون بالا است و باید درمان شود.

 

چرا فشار خون بالا میرود؟

اغلب مواقع علت بالا رفتن فشار نامشخص است. گاهی وجود یک بیماری دیگر در بدن باعث بروز فشار خون می‌شود. در علم پزشکی به فشار خون بالای ناشی از بیماری‌های دیگر «فشار خون ثانویه» می گویند و اگر علت فشار خون بیماری نباشد به آن «فشار خون اولیه» گفته می‌شود.

دو دسته از عوامل در بالا رفتن فشار خون دخیل هستند. عوامل قابل اصلاح که اغلب منجر به فشار خون اولیه می‌شوند و عوامل غیر قابل اصلاح که فشار خون ثانویه را به وجود می‌آورند.

عوامل قابل اصلاح بالا رفتن فشار

  • رژیم غذایی ناسالم
  • مصرف بیش از حد نمک در غذا
  • حجم پلاسمای خون
  • استرس
  • مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع و چربی ترانس
  • مصرف اندک میوه و سبزیجات
  • بی تحرکی
  • مصرف الکل و دخانیات
  • چاقی و اضافه وزن

 

علائم فشار خون بالا چیست؟

فشار بالای خون معمولاً با اصطلاح «قاتل خاموش» تعبیر می‌شود. واقعیت این است که این بیماری ممکن است هیچ علامت و نشانه‌ای از خود بروز ندهد. اغلب افراد از اینکه فشار خون بالایی دارند بی‌خبر هستند، به همین دلیل لازم است که فشار خون به طور مرتب توسط پزشک اندازه گیری شود. هرچه بیماری سریع‌تر تشخیص داده شود آسیب کمتری به سایر اعضای بدن می‌رسد.

اما فشار بالا چه علايمی دارد؟ نشانه‌‌های شایع در افراد با فشار خون بالا عبارتند از:

  • عرق کردن
  • اختلال خواب
  • سردردهای صبحگاهی
  • خون دماغ شدن
  • تپش قلب نامنظم
  • اختلال دید
  • وزوز گوش

فشار خون خیلی بالا می‌تواند باعث احساس خستگی، تهوع، استفراغ، گیجی، اضطراب، درد قفسهٔ سینه و لرزش عضلات شود.

 

گاهی به دلایلی مثل استرس، عصبانیت یا فعالیت زیاد فشار خون به طور موقتی بالا می‌رود. فشار بالا در این موارد خاص، معیاری برای تشخیص بیماری نیست. برای تشخیص فشار خون بالا باید در بازه‌های زمانی مشخص فشارسنج عدد بالایی را نشان دهد.
 

عوارض فشار خون بالا چیست؟

فشار بالا می‌تواند به قلب هم آسیب بزند. وقتی فشار بالا می‌رود دیوارهٔ سرخرگ‌ها سخت شده (اصطلاحاً به این وضعیت «تصلب شریان» گفته می‌شود.) و جریان خون و اکسیژن به قلب کاهش می‌یابد. فشار بالای خون و کاهش جریان خون می‌تواند عوارض خطرناکی برای بدن داشته باشد. بیماری‌های قلبی که به دلیل فشار بالا ایجاد می‌شوند عبارتند از:

  • درد قفسه سینه 
  • حمله قلبی
  • نارسایی قلبی
  • آنوریسم (بیرون زدگی دیوارهٔ سرخرگ)
  • ضربان نامنظم قلب
  • سکتهٔ مغزی
  • آسیب به کلیه‌ها و از دست رفتن آن‌ها
  • آسیب به شبکیهٔ چشم که در موارد وخیم‌تر نابینایی را به دنبال دارد.

 

درمان فوری ریزش مو با سرم ضد ریزش مو بایوفل کانادا دارای رتبه یک کانادا پیشنهاد سایت سلامتی و زیبایی

سرم رشد مو، سرم ضد ریزش مو، محلول ضد ریزش مو،سرم رشد مو، سرم ضد ریزش مو، محلول ضد ریزش مو،

درمان اورژانسی فشار خون بالا در خانه

برای درمان اورژانسی فشار خون بالا در منزل راهکارهای زیر را به خاطر داشته باشید:

۱. پیش از هر چیز با اورژانس تماس بگیرید.

۲. آرامش خود را حفظ کنید. استرس خود باعث افزایش فشار می‌شود. بنشنید و نفس‌های عمیق بکشید.

۳. اگر تحت درمان دارویی هستید داروهای تجویز شده توسط پزشک را طبق دستور مصرف کنید.

۴. یک فنجان دمنوش گل بابونه به شما کمک می‌کند تا آرام‌تر شوید (از خوردن چای و قهوه خودداری کنید.)

۵. خوردن یک تکه شکلات تلخ باعث ترشح اندورفین شده و آرامتان می‌کند.

جمع بندی

فشار بالای خون در اثر سخت شدن دیوارهٔ سرخرگ‌ها و ایجاد پلاک به وجود می‌آید. این بیماری می‌تواند منجر به بیماری‌های خطرناک دیگری شود یا سکتهٔ قلبی و مغزی را به دنبال داشته باشد.

بهترین راهکار مقابله با فشار بالا پیشگیری از آن است. برای پیشگیری از فشار بالای خون اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی بسیار کمک کننده است. 



:: برچسب‌ها: درمان اورژانسی فشار خون , عوارض فشار خون ,
:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 17 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : azi

 به طور کلی مشکلات عصبی بر روی کلیه فعالیت های روزمره و همچنین عملکرد اعضای بدن افراد تاثیرگذار است. تاثیر اعصاب بر روی بدن به حدی است که می توان یکی از مهم ترین دلایل ریزش مو را به استرس و اضطراب های ناشی از مشکلات عصبی نسبت داد. با این حال فاکتورهای دیگری نیز در ریزش مو تاثیرگذار هستند که از جمله آنها می توان به عامل وراثت و تغذیه نامناسب اشاره نمود. ریزش مو بر اثر استرس، از نظر بالینی با نام آلوپسی شناخته می شود که برخی از خانم ها و آقایان در طول زندگی خود آن را تجربه می کنند. در این مقاله به معرفی انواع ریزش موی عصبی و همچنین تاثیر اعصاب بر روی ریزش مو می پردازیم.

انواع ریزش موی ناشی از استرس

با توجه به آنکه تمامی انواع ریزش مو بر اثر عامل استرس به وجود نمی آید، در این قسمت به معرفی سه نوع ریزش مو بر اثر استرس شدید می پردازیم:

  1. ریزش موی تلوژن افلوویوم

ریزش موی تلوژن افلوویوم که بر اثر شوک های جسمی و استرس روانی شدید به وجود می آید، نوعی ریزش موی موقت و برگشت پذیر است که به صورت دائمی به فولیکول های مو آسیب وارد نمی کند. این ریزش مو در ناحیه بالای سر افراد رخ می دهد. در صورتی که در تعداد فولیکول های مو در فاز تلوژن یا استراحت مو تغییری رخ دهد، موجب ریزش مو می شود. این ریزش مو می تواند در هر سنی برای خانم ها و آقایان اتفاق بیافتند و در موارد شدیدتر نیز ممکن است با نازک شدن مو در سایر قسمت های بدن همراه شود.

  1. آلوپسی آره آتا

این ریزش مو یک بیماری خود ایمنی است که به فولیکول های مو حمله می کند و به آنها آسیب وارد می کند. این ریزش مو بر اثر استرس زیاد ایجاد می شود و ممکن است موجب شود تا موها به صورت تکه های گرد و سکه ای در چند ناحیه دچار ریزش شود. در نمونه های شدیدتر که با عنوان آلوپسی یونیور سالیس شناخته می شود، موهای کل بدن ریزش پیدا می کند. برای این بیماری هیچ درمان شناخته شده ای وجود ندارد و تنها مجموعه ای از داروها توسط پزشک معالج تجویز می شود که می تواند به افرادی با ۵۰ درصد ریزش مو کمک کند.

بهترین شامپو رشد مو گیاهی بایوفل کانادا پیشنهاد سایت سلامتی و زیبایی

شامپو رشد مو، شامپو ضد ریزش مو، شامپو گیاهی،

  1. تریکوتیلومانیا

در این بیماری که به عنوان اختلال کنترل تکانه یا جنون کشیدن مو شناخته می شود، تمایل به کندن موهای سر یا سایر قسمت بدن از جمله مژه و ابرو وجود دارد. در این بیماری معمولا کشیدن مو بدون هیچگونه فکری انجام می شود و ممکن است در زمانی باشد که حوصله فرد سر رفته است یا حواسش به مسئله ای مهم پرت است. برخی از تحقیقات نشان می دهد که تریکوتیلومانیا می تواند یک بیماری ژنتیکی باشد. ابتلا به این بیماری معمولا در سنین پیش از نوجوانی رخ می دهد و می تواند تا پایان عمر ادامه داشته باشد که برای درمان آن می بایست به صورت ترکیبی از روش های دارویی و روانشناسی استفاده نمود.

رابطه استرس و چرخه مو

بر روی پوست سر بزرگسالان تقریبا صد هزار فولیکول مو وجود دارد که البته این تعداد می تواند نسبت به رنگ مو متفاوت باشد. فولیکول های مو میان رشد و استراحت مو در چرخش است. اکثر فولیکول ها در مرحله رشد (آناژن) است و هنگامی که به مرحله استراحت (تلوژن) تبدیل می شود مو دچار ریزش می شود. ریزش مو بر اثر استرس معمولا دائمی نیست. بنابراین مو به مرور زمان رشد می کند اما سرعت رشد آن در هر فرد متفاوت است.

افسردگی و تاثیر آن بر روی ریزش مو

افسردگی یکی از بیماری های است که در سراسر دنیا به عنوان بیماری روحی شناخته می شود و سالانه افراد بسیاری به دلیل مشکلات فردی و اجتماعی به آن مبتلا می شوند. تاثیر اعصاب بر روی ریزش مو به حدی است که فرد افسرده پس از مدتی شاهد خشکی، آسیب پذیری و کاهش رشد موهای خود خواهد بود. هنگامی که فرد برای درمان افسردگی به پزشک مراجعه می کند و درمان داروهای افسردگی را آغاز می کند، ممکن است با مشکل ریزش مو مواجه شود. افرادی که از داروی فلوکستین استفاده می کند می دانند که ریزش مو از عوارض این دارو است. بنابراین اگر با مصرف این دارو ریزش موها افزایش یافت، مراجعه به پزشک ضرورری است.

اضطراب و تاثیر آن بر روی ریزش مو

اضطراب و استرس دو مقوله کاملا مجزا از یکدیگر هستند. در حقیقت اضطراب یک استرس دائمی است و افراد بسیار بسیاری درگیر آن هستند. ریزش مو می تواند بر اثر اضطراب نیز رخ دهد؛ زیرا ممکن است فرد برای کنترل اضطراب، موهای خود را بکشد (بیماری تریکوتیلومانیا). در صورتی که این کار طولانی مدت انجام داده شود، می تواند به فولیکول های مو آسیب جدی وارد کند و موجب از بین رفتن تعداد زیادی مو گردد. به همین سبب در صورت داشتن علائم، مراجعه به پزشک الزامی است.



:: برچسب‌ها: ارتباط استرس و ریزش مو , انواع ریزش مو ناشی از چاقی ,
:: بازدید از این مطلب : 19
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 آذر 1403 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد